RSS

70. Einstein and Eddington (2008)

06 Февр

 

 

 

Заглавие: Einstein and Eddington

Година: 2008

Държава: Великобритания / САЩ

Режисьор: Philip Martin

Участват: Andy Serkis, David Tennant, Rebecca Hall

Филмът в IMDB

 

 

Макар да не са кой знае колко грандиозни и радващи се на популярност има една група филми, от които никога няма да ми писне – британските продукции. С Films in Frames съм представял не един такъв, като например Starter for 10 и Neverland са сред последните.

Изключително удоволствие е да се гледат присъстващите в каста Дейвид Тенант и Анди Съркис в главните роли на Артър Едингтън и Алберт Айнщайн. Като заклет Doctor Who фен, всички действия на Тенант във филма асоциирах със британския сериал, като дори на места направих връзка с един от епизодите (Human nature – whovians will understand <3). До него пък е абсолютният хамелеон Анди Съркис, който вече съм убеден, че може да играе всичко – фентъзи същества, маймуни, един от най-великите учени.. Макар Тенант да е чудесен както винаги, определено Съркис взема превес във филма.

Режисьорът Филип Мартин постига баланс между научната част и представянето на личния живот на двамата велики учени. Това обаче е за сметка на сценария, който е доста опростен и размята героите из филма както се казва „на тъгъдък“. Макар и само в сферата на предположенията, мисля че що се отнася до биографични филми един мини сериал от 2-3 серии щеше да свърши доста по-добра работа.

Имаме и една поддържаща роля от Ребека Хол, която е прекрасна както винаги, макар да не блести с кой знае каква изява в Einstein and Eddington.

Като цяло филмът е приятен за гледане, предлага чудесна игра на актьорите, както и интересното развитие на отношенията между двамата учени.

Препоръчвам (:

Лична оценка: 7/10

Оценка в IMDB: 7.3/10

 

Anything might happen

Advertisements
 
Вашият коментар

Posted by на февруари 6, 2012 in Драма

 

Етикети: , , , , , , , ,

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: