RSS

59. Womb (2010)

20 Дек

Заглавие: Womb

Година: 2010

Държава: Франция / Германия / Унгария

Режисьор: Benedek Fliegauf

Участват: Matt Smith, Eva Green, Hannah Murray

Филмът в IMDB

 

Първото нещо, което си помислих след като изгледах Womb беше колко странна история разказва. Just weird stuff, man. Или поне от моя гледна точка. Филмът повдига един доста наболял въпрос в днешно време, който съм сигурен ще е на дневен ред през следващите няколко десетилетия поне – клонирането. Режисьорът Бенедек Флигауф ни кара да си зададем въпроси като готови ли сме да се разделим с уникалността си, защото както се казва и във филма – две еднакви същества няма. Макар да е категоризиран и като фантастика, поради това, че се развива в сравнително близкото бъдеще, за мен филмът е изцяло драма. Мат Смит и Ева Грийн разполагат с почти цялото екранно време, като и двамата са просто фантастични. Не знам доколко съм обективен в мнението си, като се има предвид, че Мат Смит ми е изключително любим актьор заради ролята си на Доктора в Doctor Who, но има нелеката задача да играе два различни персонажа. Ева Грийн пък ни представя една объркана жена, поемаща отговорности, които поема с доста лека ръка, нещо присъщо на хората и емоциите им, които ги управляват през по-голямата част от времето.

Един от най-големите плюсове на филма е брилянтната режисура и заснемане. Спиращи дъха сцени на морски брегове, плажове и дъжд! Не звучи много вълнуващо, но определено атмосферата е изключително спокойна и дори депресираща.

Ще се радвам на мнения от тези, които са го гледали, защото определено ме остави с някакви смесени чувства филмът, но още не мога да си подредя мислите в главата.

 

Лична оценка: 6.5/10

Оценка в IMDB: 6.4/10

 

Just because you went away, it doesn’t mean you’re not here anymore.

Advertisements
 
Вашият коментар

Posted by на декември 20, 2011 in Драма

 

Етикети: , , , , , , , , ,

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: