RSS

49. 7 часа разлика – пилотен епизод (2011)

18 Септ

Днес (18 септември, 2011) беше излъчен пилотният епизод на изключително рекламирания нов сериал на БТВ – 7 часа разлика. С двучасова премиера в праймтайма, сериалът предостави една добра доза от това, което ще видим в развитие през предстоящия сезон. Първото, което ми направи добро впечатление са няколкото сюжетни линии, които имат потенциал да се заплетат много една в друга, както и най-вероятно ще стане. Всеки от героите би могъл да бъде развит в голяма дълбочина, както поне според мен започнаха да правят с Милото или Иван Иванов, но това само времето ще покаже.

Музиката не е лоша, макар и доста драматична на повечето места. Може би едно раздвижване от рок и поп-рок групи, както беше направено с ТИЛТ и Лов на дребни хищници би било полезно.

Най-лошо впечатление ми направи може би играта на места. Някои актьори бяха просто изключително неестествени, което е може би най-често споменаваният проблем на българските актьори, когато играят във филми и сериали. На прима виста се сещам за сцената на прокурора Иван Иванов, когато обучаваше малко дете да стреля с пистолет – изключително ненужна и протяжна реч, имайки се предвид, че говори на 5 годишно дете…

Е, доста написах за видяното от само един епизод, но с нетърпение очаквам следващия и се надявам, че 7 часа разлика ще ни поднася едно удоволствие на малкия екран и ще вдигне с една идея поне нивото на българското телевизионно изкуство.

Advertisements
 
4 Коментари

Posted by на септември 18, 2011 in Сериал

 

Етикети: , , , , , , , , , , ,

4 responses to “49. 7 часа разлика – пилотен епизод (2011)

 1. Стела

  септември 18, 2011 at 8:05 pm

  Успях да хвана момента, в който едно 18-годишно момче излезе без някой да го е викнал от стаята си и седна на дивана в хола при родителите си. Без преди някой от тях да почне разговор, това ми се стори като едно от най-неестествените неща. Тийнеджърите принципно не отиват при родителите си без да искат нещо от тях или родителите да искат нещо от тях. Та както и да е. След като почнаха разговора си ми стана ясно, че ситуацията можела да стане по-неестествена и некадърно направена. Точно БГ стайл!

   
 2. alfredpacino

  септември 19, 2011 at 9:10 am

  Сериалът започна мегазле . Софийската част е направо трагична. Частта Ню Йорк е добре заснета , камерата се движи бясно което е добре . Засега силните играчи в сериала са Малин Кръстев и Юри Ангелов.

   
 3. Лазар Белев

  септември 19, 2011 at 7:00 pm

  Честно казано мога да окачествя този сериал като поредния добър замисъл с трагична актьорска игра. За съжаление качествените ни актьори са малко, а на младите ще им трябва много време и филми за да се шлифоват и в бъдеще да бъдем свидетели на качествени български филми и сериали. Като сложим и това, че една голяма част от актьорите не са професионалисти ……. Абе ще се гледат тия „Седем часа разлика“, но определено има какво да се желае. Все пак е положително, че макар и не особено успешни се правят опити да се изгради отново българското кино. 🙂

   
 4. емо

  септември 25, 2011 at 6:25 pm

  Знае ли някой, кой е композирал музиката към сериала?

   

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: