RSS

33. X-Men Origins: Wolverine (2009)

23 Юли

Заглавие: X-Men Origins: Wolverine

Година: 2009

Държава: САЩ

Режисьор: Gavin Hood

Участват: Hugh Jackman, Liev Schreiber, Danny Huston, Ryan Reynolds

Можеше да бъде много по-добър!!! Въпреки няколкото си проблясъка, филмът за Логан определено не предлага това, което мнозинството очаквахме. Хю Джакман отново играе ролята на Върколака, но далеч по-посредствено от предните 3 пъти. Като цяло не е той виновен всъщност, защото Хю има един особен чар и освен това е много талантлив, затова не мога да си обясня напълно на какво се дължи провалът на Wolverine.

Едно от нещата, които ми харесаха много е играта на Лийв Шрайбър и химията между него и Джакмън. Изключително добре беше направена и една от първите сцени във филма – тази с войните. За съжаление от там нататък филмът тръгва по абсурдни пътеки. Историята се опитва да нагласи прекалено усилено връзките с другите два филма и освен това с комиксите, от които обаче се разминава на светлинни години.

С нетърпение чаках да видя как са направени персонажите на Deadpool и най-вече Gambit. Е за Gambit не беше отчайващо зле, но Уейд Уилсън..хъх! Май досега е най-големият провал във филм направен по комикс. Ще видим след като почти си затвориха вратата към свестен филм и за Deadpool какво ще стане с този, който подготвят за 2014.

Надеждите ми остават за доста по-добра втора част на Wolverine, в която както вече стана известно ще срещнем със Silver Samurai и Lady Deathstrike, а режисьор ще бъде Джеймс Манголд, който според мен е точно толкова неудачен избор колкото и Гавин Худ, но нека не осъждам филма преди да е излязъл.

Лична оценка: 6/10

Оценка в IMDB: 6.7/10

In my whole life, I felt like an animal. I ignored my instincts, and I ignored what I really am. And that won’t ever happen again.

Advertisements
 
Вашият коментар

Posted by на юли 23, 2011 in Екшън

 

Етикети: , , , , , , , , , , ,

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: