RSS

22. Super 8 (2011)

24 Юни

 

 

Заглавие: Super 8

Година: 2011

Държава: СAЩ

Режисьор: J.J. Abrams

Участват: Joel Courtney, Elle Fanning, Riley Griffiths, Ryan Lee

 

 

Всички знаете колко страхотно е, когато отидеш на кино и филмът те държи прикован в екрана до края си, а след като излезеш от залата си напълно доволен, че си си изхарчил парите. Super 8 за мен е точно от тези филми. Продуценти на Super 8 са Стивън Спилбърг и Джей Джей Ейбрамс. Стивън Спилбърг е абсолютен титан в киното и едва ли има човек, който да не знае какъв е приносът му в това изкуство, а Ейбрамс e работил върху филми като Армагедон и Стар Трек, които впечатляват с визията си (и не само). Историята естествено се върти около извънземни, които обаче са за фон на историята на група приятели и тяхната мечта да заснемат аматьорски филм. Страхотна игра от Ел Фанинг, което е абсолютно обяснимо имайки предвид роднинските й връзки. Дори смея да кажа, че ми харесва или поне имам още по-големи очаквания за нея от тези за Дакота Фанинг, която е брилянтна естествено. Другата второстепенна история – за връзките в семейството, която е разгледана в две посоки – между бащата и дъщерята и между бащата и сина, също е страхотна, макар ефектът от нея да не е чак толкова осезаем.

Откъм саундтрак и най вече специални ефекти коментарите са напълно излишно. Последните са неизменна част от почти всеки филм в последно време, а с развиването на технологиите стават все по-впечатляващи.

Цялостно, филмът носи една страхотна атмосфера, която те кара да не усещаш времето прекарано пред екрана, а освен това Super 8 притежава и едно уникално чувство за хумор, придружаващо героите, което напомня за детските филми на Дисни, които бяха популярни през 90те. Все пак това да не ви заблуждава, защото продукцията е достатъчно сериозна, за да привлече в.ниманието както на критиците, така и на зрителите.

 

Лична оценка: 7.5/10

Оценка в IMDB: 7.8/10

 

Production Value!

Advertisements
 

Етикети: , , , , , , ,

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: