RSS

14. V for Vendetta (2006)

11 Юни

 

 

Заглавие: V for Vendetta

Година: 2006

Държава: САЩ, Великобритания, Германия

Режисьор: James McTeigue

Участват: Hugo Weaving, Natalie Portman, Stephen Fry, John Hurt

 

 

„Remember, remember the 5th of November, the Gunpowder Treason and Plot. I know of no reason why the Gunpowder Treason should ever be forgot.“

 

Брилянтен! Абсолютно зашеметяваш!!! Идеите са непробиваеми. Един човек може да започне промените, но заедно хората могат да променят всичко. Базиран на комикса на великия Алън Муур, V for Vendetta представя идеята за борбата за свобода, за идеите и жертвеноготовността да се бориш за тях. В главната роля се превъплъщава Хюго Уийвинг, който абсолютно безспорно открадва всички овации. Невероятно представяне на ролята, като безпогрешно изиграва и разгръща в дълбочина образа на Ви – терорист, герой, добър или лош. Адмирациите за играта на Уийвинг не биха могли да са много, имайки предвид до какви висоти изгражда героя си при това без възможността да видим лицето му през нито една част от филма. В бонус получаваме и страхотен поддържащ каст. Натали Портман изиграваща ужасно силна роля, макар и да не печели Оскар за нея. Трябва да се спомене и участието на Джон Хърт, играещ канцлер Сатлър – трябва да му го признаем, ходи му да е лошият.

Радващ окото със страхотна продукция – невероятни бойни сцени, напомнящи, че филмът е правен по комикс, както и цялостна мрачна атмосфера, напомняща ни за филми като Батман на Тим Бъртън, Черният рицар на Нолан или дори The Watchmen, базиран също по комикс на Алън Муур.

Силно препоръчвам да гледате филма, тъй като освен, че е ужасно развлекателен, ще ви остави мислещи за основните му идеи много след като минат финалните надписи.

 

Лична оценка: 10/10

Оценка в IMDB: 8.2/10

 

But again, truth be told, if you’re looking for the guilty you need only look into a mirror

Advertisements
 

Етикети: , , , , , , , ,

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: